Sobre la festa del Nou d’Octubre

Des del mateix moment de la recuperació de l’autogovern als anys setanta del segle passat, els valencians vam començar a celebrar arreu del país, la festa del 9 d’octubre com a record del moment fundacional de l’antic regne de València per Jaume I en 1238.
Tota festa col·lectiva és un símbol que ens agermana i ens uneix, ens cohesiona com a grup i ens dóna energia per imaginar un futur millor. És també una ocasió per a celebrar-nos a nosaltres mateixos com a col·lectivitat diferenciada i amb personalitat pròpia, perquè som valencians i volem continuar sent-ho.
Ser valencians no és millor ni pitjor que ser una altra cosa; però és la nostra manera d’estar en el món. Viure com a valencians, amb les tradicions, ideals i valors democràtics valencians és una aposta de futur. De nosaltres i de les nostres actuacions depén la conservació i transmissió d’aquests valors propis. Ja sabem que poca cosa podem esperar d’unes institucions en mans de gent que només busca el seu profit personal, indiferents a les necessitats i valor col·lectius.
Venim d’un passat amb llums i foscors i hem de procurar que la llum, ara i en el futur, predomine sobre la foscor, amb pau i progrés, i agermanats amb tots els pobles; respectuosos i respectats, sent la festa del 9 d’octubre una bona ocasió per a ser conscients de tot açò.

Arxivat en: General, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *